Spring til indhold

Mikrosklerosering / fjernelse af karsprængninger på ben

Gemmer du dine ben væk og føler dig hæmmet i, at gå med kjole eller shorts om sommeren ? Karsprængninger på benene kan hos nogle ” fylde meget” og give begrænsninger i tøjvalg m.m. Heldigvis er der hjælp at hente med mikrosclerosering, hvormed du kan få fjernet dine karspængninger og atter føle dig fri til… Læs mere »Mikrosklerosering / fjernelse af karsprængninger på ben

Gemmer du dine ben væk og føler dig hæmmet i, at gå med kjole eller shorts om sommeren ?

Karsprængninger på benene kan hos nogle ” fylde meget” og give begrænsninger i tøjvalg m.m.

Heldigvis er der hjælp at hente med mikrosclerosering, hvormed du kan få fjernet dine karspængninger og atter føle dig fri til at vise dine ben frem.

Hvad er Mikrosklerosering ?

Karsprængninger på benene er en almindelig og hyppig forekommende tilstand og ses hos ca 40% kvinder og 30% mænd. Tilstanden er oftest arvelig betinget, men belastning, såsom stående arbejde, overvægt og graviditet kan ofte også være med til at øge risikoen.

Karsprængninger har tendens til at forværres, og behandles derfor ofte af kosmetiske årsager. Mikrosklerosering med Aethoxysklerol, er den mest benyttede metode til fjernelse af kar på benene. Metoden har været anvendt i mange år og har stor dokumenteret effekt på mindre overfladiske kar ( både røde og blå kar). Da de overfladiske blodkar ingen betydning har for kredsløbet, er disse mulige at fjerne. Effekten vil være varig og de fleste vil få fjernet omkring 70-80% af deres karsprængninger efter flere behandlinger. Hvor mange behandlinger der skal til, er individuelt og strækker sig fra oftest fra 2 – 6 behandlinger. Med tiden kan der forekomme nye karspængninger, alt afhængig af livstil, genetik m.m.

Hvad skal du være opmærksom på inden behandlingen?

Inden du kan behandles, er det påkrævet at du kommer til en gratis konsultation i klinikken. Her vil du få en grundig information om effekt, varighed af behandling og om eventuelle forholdsregler før, under og efter behandlingen. Foreligger der ingen kontraindikation, kan du dernæst efter 48 timers betænkningstid påbegynde din første mikrosklerosering. Det anbefales at undgå indtagelse af håndkøbsmedicin med blodfortyndende effekt, såsom kodimagnyl og Ipren op til behandlingen og ligeledes pausere med fiskeolie og indtag af ingefær, da dette også har en blodfortyndende effekt.

Hvordan foregår behandlingen?

Selve behandlingen foregår ved, at der med en meget lille nål injiceres Aethoxylsklerol, som resulterer i, at karvæggen nedbrydes. Behandlingen er kun forbundet med let ubehag. Nogle mærker en let svie, mens andre nærmest intet mærker. Behandlingen tager ca. 45 minutter, afhængig af antal kar og omfang. Dog kan der per gang, max behandles et område svarende til størrelsen af en håndflade.

Efter behandlingen

Der vil efter behandlingen kunne ses rødme og hævelse af området, som er behandlet. Dette er helt normalt. Ophelingen kan tage op til 1 måned. Der bør ikke dyrkes hård motion, ingen sauna og spa i de første 6 dage efter behandlingen. Dog anbefales dagligt en “rask” gåtur. Nogle kan opleve at få “tunge ben” i dagende efter behandlingen. Der kan påføres forbinding/støttestrømper, men der er ingen evidens herfor. Det tager op til 8 uger før man kan vurdere resultatet helt og eventuelt lave endnu en behandling.